Strategisk og sentral beliggenhet

Statens Park ligger på Korten i Tønsberg, ved hovedinnfartsåren til byen og nær kollektivknutepunktet Tønsberg stasjon. Via et godt utbygget gang- og sykkelveinett er parken enkelt og raskt tilgjengelig fra byens sentrum og ulike boligområder.

Med stor utbygging av boliger både i Kjellelia og ved foten av Slottsfjellet, er området rundt Statens Park i sterk vekst. Dette, sammen med tilfanget av handelstilbud og den planlagte utviklingen av Statens Park, gjør at området er i ferd med å smelte naturlig sammen med bykjernen.

Parken er svært sentralt plassert med tanke på tilgang til infrastruktur og ulike transportløsninger. Med bil er man på E18 i løpet av 5 minutter, mens kjøretiden til Oslo sentrum er 1 time og 10 minutter.

Fra Tønsberg stasjon tar det kun ti minutter å gå til Statens Park. Reisetiden med tog er 19 minutter til Sandefjord, 32 minutter til Larvik, 36 minutter til Drammen, 57 minutter til Skien og 1 time og 11 minutter til Oslo.

Med busstopp to minutter unna er det også enkelt å ta seg til og fra Statens Park med buss. Lokale rutebusser bruker drøyt 40 minutter til Sandefjord og litt over 50 minutter til Horten. I tillegg går det ekspressbuss mellom Larvik og Tønsberg stasjon hver morgen og ettermiddag, via Fokserød i Sandefjord.